30.12.22

Νίκος Μάντζιος • «Ο εξομολόγος του Θεού» ανατυπώθηκε και επανακυκλοφορεί


 Έγραψαν για τον Εξομολόγο του Θεού:

 Η έντονη δραματικότητα χαρακτηρίζει τον προσεκτικό πεζογραφικό αλλά και ποιητικό λόγο του σημαντικού συγγραφέα Νίκου Μάντζιου. Αφηγηματικές τεχνικές πανάρχαιες αλλά απολύτως εκσυγχρονισμένες, εναρμονισμένες στην μετανεωτερική εποχή μας. Μια συμφωνική ενορχήστρωση εικόνων, ιδεών, ρυθμών και αισθημάτων. Ποιητικότητα και δραματικότητα συνδυάζονται σε μια «χορογραφία» που παρακολουθεί τα «κινήματα της ψυχής» ενός λογοτέχνη από τους πλέον φερέλπιδες στα Ελληνικά Γράμματα.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για όλες τις εποχές και για κάθε διάθεση.

— Athens Voice


Το βιβλίο αιφνιδιάζει με τον μεστό λόγο αλλά και την αφηγηματική του δεξιότητα. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Λόγος καίριος και υπαινικτικός, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου μέσα στην οποία αποσυντίθεται η ζωή των ηρώων του. Το σπονδυλωτό μυθιστόρημα του Νίκου Μάντζιου τον κατατάσσει στις ελπιδοφόρες πεζογραφικές φωνές.

— Περιοδικό Περί ου


Αυτό που διακρίνει και ξεχωρίζει τον Νίκο Μάντζιο, είναι η παραστατικότητα και η ενσυναίσθηση. Ο αφηγηματικός του τόνος δεν γίνεται ποτέ μελοδραματικός. Παραμένει στα κράσπεδα του ποιητικού ρεαλισμού και απογειώνεται αδιόρατα με τον ελάχιστο δυνατό υπέρ-ρεαλισμό. Αναζητείστε αυτόν τον εκλεκτό και πανάξιο συγγραφέα. Είναι πρωτότυπη φωνή, ρηξικέλευθος νους, επιγραμματική φιλοσοφία του χάους που μας κατακλύζει πανταχόθενꞏ από τις πολλές ελπίδες για μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ηθική και τίμια.

Fractal


Δεν υπάρχουν σχόλια: