5.10.22

Εύη Λιναρδή • Το βλέμμα του Σκύλου

 ποίηση

σσ. 61, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
I S B N: 978-960-537-321-4,
Λ.Τ. 8,00 € + Φ Π Α,
Πρώτη έκδοση: Απόπειρα, Σεπτέμβριος 2022

Υπάρχουν στιγμές και σχέσεις στο διάβα του χρόνου μας που μας πυροδοτούν συναισθήματα και γίνονται φθόγγοι και λέξεις και σημεία στίξης, που σπάνε τα εσωτερικά δεσμά και δένουν μεταξύ τους μέσα σε έκρηξη, μέσα σε πόνο και σιωπή. Που γίνονται ιστορία, που διασχίζουν το προσωπικό βίωμα κι αγγίζουν το συλλογικό. Που συλλαμβάνουν, κυοφορούν, γεννούν Ποίηση. Κι έτσι, έρχονται να μας συναντήσουν, να μας ξυπνήσουν. Να συνδεθούμε με το κενό μας και με τον Κόσμο.

Η ομορφιά σκοτώνει.
Ήλιος που καίει
Αγκάθια που ματώνουν.
Έρωτας
Αποσύνθεση
Θάνατος.
Κάπως έτσι,
σ’ ένα παρανάλωμα,
γεννιέται
το Ποίημα
.

Η Εύη Λιναρδή γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Paul Valéry - Montpellier ΙΙΙ στη Σύγχρονη Φιλολογία (Lettres Modernes) και κάτοχος μεταπτυχιακού (D.E.A.) στη Γαλλική Λογοτεχνία και Πολιτισμό. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Από το 2011 συντονίζει τη λέσχη ανάγνωσης ενηλίκων Λογόπλους, όπου προσεγγίζει ερμηνευτικά λογοτεχνικά έργα. Το βλέμμα του Σκύλου είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική ποιητική συλλογή, βγαλμένη από το προσωπικό βίωμα αλλά και την συναλλαγή με το έξω, το κοινωνικό, το ερωτικό, το πολιτικό. Από τα αγαπημένα μου Ο Άνθρωπος και Η Κραυγή..

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να διαβαστεί με περισυλλογή. Ένα ποιητικό βλέμμα που σε διατρέχει και σε καθηλώνει. 👏Γωγώ Κοροβέση