22.10.20

Καλλιόπη Καλογεράκη Λότση • Τα φλουριά του όλα χάρισμα

νουβέλα,
σσ. 101, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
I S B N: 978-960-537-286-6,
Λ.Τ. 9,00 € + Φ Π Α
Απόπειρα, Οκτώβριος 2020

Ερχόταν από μακριά όταν τη συνάντησε. Μετά έκαναν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης διαδρομής του βίου. Ξεκινώντας την κοινή τους ζωή, ο κόσμος άρχισε να προσδιορίζεται ξανά, να τον μαθαίνουν από την αρχή, σαν πριν να μην τον ήξεραν.

Γι’ αυτό εκείνος, παρ’ ότι έμπειρος και ρεαλιστής, ύστερα μάλιστα από τα αδιανόητης σκληρότητας χρόνια που είχε ζήσει, μπορούσε τώρα να εκπλήσσεται ξανά ευχάριστα, να είναι με πολλούς τρόπους γενναιόδωρος και να επιδιώκει κάποιες φορές αυτό που φαινόταν αδύνατο.

Εκείνη τη χαρακτήριζε συχνά η τάση να βλέπει σε πράγματα ή γεγονότα μια συμπληρωματική σημασία στην προφανή τους. Αυτό τα απελευθέρωνε, και η ζωή έμοιαζε τότε να ανυψώνεται, νικώντας κατά κάποιον τρόπο τη βαρύτητα. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους της χωριστής αλλά και της ενωμένης, διαδραματίστηκαν τα σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδος, τα οποία βιώθηκαν από τον καθέναν με διαφορετική ευθύνη, από διαφορετική απόσταση, πυκνότητα και κόστος.

Ωστόσο, το παρόν τους είναι πάντα εδώ. Κυριαρχεί στις σελίδες του βιβλίου ακριβό στις ψυχές και εντέλει φωτεινό.

 Η Καλλιόπη Καλογεράκη Λότση γεννήθηκε στην Κρήτη και ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε στον τομέα της Κοινωνικής Εργασίας και της Κοινωνικής Διοίκησης, ύστερα από σχετικές σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο (Πανεπιστήμιο L.S.E.). Έχει εκδώσει τα βιβλία : Το ελάχιστο της πατρίδας (Αλεξάνδρεια, 1992)· Γίνετε, παρακαλώ, οι αγαπημένοι μου (Εξάντας, 1999)· Με εικόνες και χωρίς (Διογένης, 2005)· και Ο χρόνος μέσα τους (Αγγελάκη εκδόσεις, 2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια: