5.4.13

Οι αιχμάλωτοι του εστεμμένου παιδιού

Γράφει η Μαρία Κατσοπούλου »»

Cost Sigaret
Pseudografica: Οι Αιχμάλωτοι του Εστεμμένου Παιδιού
Απόπειρα
Για τον Cost Sigaret δεν χρειάζονται συστάσεις. Εξάλλου, οι λέξεις είναι περιττές για τον ιδρυτή της Βοληκροκίνησης. Εν αρχή του έτους του Όφεως, οι εκδόσεις Απόπειρα παρουσιάζουν το δεύτερο κατά σειρά λογοτεχνικό πόνημα του Σιγαρέτ, “Pseudografica – Οι αιχμάλωτοι του Εστεμμένου Παιδιού”, κλείνοντας έτσι τον κύκλο του Παλαιού Αιώνα.
Στο πολυσυλλεκτικό αυτό έργο συνυπάρχουν μακάβριο χιούμορ και ερωτισμός, ’pataphysique διδαχές και αφορισμοί, αυτόματη γραφή, b-movies, Magick Theatre και χαρούμενη απόγνωση. Cult figures, χαρακτήρες space και drug addicts πρωταγωνιστούν σε μια χαοτική νουβέλα αποκρυφιστικής ψευδογραφής, με πορνογραφικά διαλείμματα και λετριστικά κείμενα μιας (ξε)περασμένης αεροπατερικής νεότητος.
Με τη φιλοτέχνηση ενός αινιγματικού μωσαϊκού από cut-ups, ο Cost Sigaret αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά πως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο Θέλημά του. Όταν η poverty poetry φλερτάρει με την αριστοκρατία των  αισθήσεων, η υπέρβαση του Volikrok βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε Frank Zappa και χαβιάρι βατράχου.

Artistbook
3/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: