22.11.12

Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική

Ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Βασίλη Πολύζου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, στις 8 το βράδυ, στο Throubi (Πλατεία Αγίας Ειρήνης).
Διοργάνωση «Γλαύκα» | Πολιτιστικός Οργανισμός Ιστορικού Κέντρου Αθήνας

Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Ιστορικού Κέντρου Αθήνας «Γλαύκα» στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων συνεχίζει τις ποιητικές Δευτέρες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και σας προσκαλεί στο Bar Throubi σε ένα αφιέρωμα στην ποίηση του Βασίλη Πολύζου. Ο Νίκος Δεληβοριάς καλλιτεχνικός διευθυντής της Γλαύκας θα απαγγείλει ποιήματα από το σύνολο του έργου του ποιητή, ενώ ο Βασίλης Πολύζος θα «απαντάει» στην ποίησή του με ποιητές που τον «σημάδεψαν»: Κωνσταντίνο Καβάφη, Γιώργο Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη, Federico Lorca (μετάφρ. Β. Λαλιώτη), T.S. Eliot (μετάφρ. Β. Πολύζου), Hans Magnus Enzensberger (μετάφρ. Β. Πολύζου), και Anne Sexton (μετάφρ. Β. Πολύζου).

Ανάμεσα και πριν τις αναγνώσεις ο σαξοφωνίστας Παναγιώτης Ράπτης θα «μελοποιήσει» την ποίηση με δικές του μελωδίες σε μια ιδιότυπη συνάντηση μουσικής και ποίησης.

Throubi | Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Διασταύρωση οδών Αιόλου και Αθηναΐδος, κέντρο Αθήνας, τηλ. 210/3230928

Πληροφορίες: Χρύσα Ματσαγκάνη | Υπεύθυνη Επικοινωνίας | chrysa@preshow.gr | 6970/992262, 210/3303175

2 σχόλια:

Minos Tal είπε...

Η εκδήλωση στο throubi την ερχόμενη Δευτέρα με θέμα τη συνάντηση της μουσικής (sax) με τη μουσικότητα της ποιητικής πολύ σημαντικών ποιητών, μας επαναφέρει σε ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Βασίλη Πολύζο με τίτλο "Ο Άνθρωπος από τη Διζιλάνδη" και, που οι εραστές της ευφάνταστης δημιουργικότητας του μπορούν να το εντοπίσουν μέσω του Google με τον ως άνω τίτλο.

Sarantis Koronakos είπε...

Το έχουμε αναρτήσει εδώ στους Αποπειρατές, αγαπητέ Minos Tal :)