14.1.12

Τα «Άγρια Αγόρια» στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Τα «Άγρια Αγόρια» στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Με ανάμικτα αισθήματα μαθαίνουμε από το δισέλιδο αφιέρωμα του BHMagazino της Κυριακής 8 Ιανουαρίου για την παράσταση από το βιβλίο «Άγρια Αγόρια» τού Ουίλιαμ Μπάροουζ.

Από τη μια, αναρωτιόμαστε πόσο σωστό είναι να ανεβάζει κανείς μια παράσταση, χωρίς να ζητήσει την άδεια από τον μεταφραστή-συγγραφέα Βασίλη Κιζήλο ή από τον εκδότη του βιβλίου, χωρίς καν να τους ενημερώσει· από την άλλην, δεν μπορούμε εδώ στην Απόπειρα παρά να χαιρόμαστε που εξαπλώνεται ο ιός του Μπάροουζ…

Αντιγράφουμε από τη σελίδα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη (»»)

Ένα work-in-progress εμπνευσμένο από τον Ουίλλιαμ Μπάροουζ και άλλους συγγραφείς. Ένα κολλάζ για την επανάσταση σε σκηνοθεσία Σάκη Παπακωνσταντίνου.

Μια ομάδα νεαρών πειρατών οργανώνει την επίθεσή της ενάντια στην πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου. Παιδιά του περιθωρίου, του δρόμου και της παρανομίας, άριστα εκπαιδευμένα στην τέχνη του ανταρτοπόλεμου, χωρίς πολιτική ατζέντα αλλά με οδηγό το άγριο ένστικτό τους, ετοιμάζουν την δυσκολότερη μάχη της ζωής τους, ενώ παράλληλα η εχθρός τους συνεχίζει αμέριμνη τις φιλανθρωπίες της.

Μια παράσταση εμπνευσμένη από έργα του Ουίλλιαμ Μπάροουζ που χρησιμοποιεί την τεχνική του κολλάζ για να συνθέσει έναν ιστό από σύγχρονα κείμενα (των Χάινερ Μύλλερ, Φρίντριχ Ντύρενματ, Τζέιμς Τζόυς, Πέτερ Βάις, Αρτύρ Ρεμπώ, Β. Γκ. Ζέμπαλντ κ.α.).

Πώς θα ξεκινήσει η νέα μεγάλη επανάσταση που θα γεννηθεί την εποχή της οικονομικής κρίσης και της εξαθλίωσης των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων; Ποιοι θα είναι οι αυριανοί επαναστάτες; Το ταξικό μίσος, το χάος και ο κύκλος του αίματος που δεν θα κλείσει ποτέ όσο υπάρχουν ακόμη αστοί και προλετάριοι.

__________________
Ήρθαν τα «Άγρια αγόρια»
Το Βήμα | 7 Ιανουαρίου 2012 »»

Ήρθαν τα «Άγρια αγόρια»

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στον ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο. Έως τις 12/2

Η Λουίζα Αρκουμανέα υπογράφει τη δραματουργική επεξεργασία στα «Άγρια αγόρια» που σκηνοθετεί ο Σάκης Παπακωνσταντίνου. Εμπνευσμένη από έργα του Γουίλιαμ Μπάροουζ που χρησιμοποιεί την τεχνική του κολάζ, η παράσταση συνθέτει έναν ιστό από σύγχρονα κείμενα (των Μίλερ, Ντύρενματ, Τζόις, Βάις, Ρεμπό, κ.ά.) και αναρωτιέται για τους αυριανούς επαναστάτες. Παίζουν ο Άγγελος Παπαδημητρίου (στο κέντρο της φωτογραφίας) και νέοι ηθοποιοί.

1 σχόλιο:

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

Πόσο δίκιο έχετε! Αγαπημένος Μπάροουζ που του αξίζει να τον μάθουν πιο πολύ αλλά τι κρίμα.. (η μη ενημέρωση)..