15.12.06

Φερνάντα Πιβάνο • Τσαρλς Μπουκόβσκι: Το μόνο που με νοιάζει είναι να ξύνομαι στη μασχάλη

Η διάσημη συνέντευξη του Charles Bukowski στη Fernanda Pivano

Μετάφραση:
Λένα Ταχμαζίδου
Επιμέλεια έκδοσης: Γιώργος Μπλάνας
σσ. 156, σχήμα 13 × 20,5 εκ., έκδοση χαρτόδετη,
ISBN: 960-537-088-3,
Δεύτερη έκδοση
Πρώτη έκδοση: Απόπειρα, Σεπτέμβριος 2006.

Fernanda Pivano • Charles Bukowski: Quello che importa è grattarmi sotto le ascelle (Fernanda Pivano intervista Charles Bukowski), 1982


«Δε με νοιάζει καθόλου αν η ανθρωπότητα πάει να καταστραφεί. Ούτε με απασχολεί αν θα σωθεί η φάλαινα ή η μεγάλη λευκή λεοπάρδαλη ή ο μαύρος πάνθηρας ή ό,τι άλλο. Δε με αφορά. Το μόνο που με νοιάζει είναι να πάω με τα πόδια μέχρι τη γωνία να αγοράσω εφημερίδα και να διαβάσω για ένα βιασμό που έγινε στο δρόμο ή για μια ληστεία σε τράπεζα, και ίσως να πάω να φάω κάτι και να πιω μια μπίρα, και να βγω μια βόλτα και να κοιτάξω ένα σκυλί, ή να ξύνομαι στη μασχάλη. Δε με ενδιαφέρουν τα μεγάλα προβλήματα».
Η Ιταλίδα συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός Fernanda Pivano (1917–2009) μπαίνει στην ψυχή του Charles Bukowski.
Και εκείνος, προκλητικός όπως απέναντι σε κάθε εξουσία, δόγμα, ιδεολογία ή μόδα, της μιλά ανοικτά για τον εαυτό του και για τον κόσμο, για τον πόλεμο, την πολιτική και το φεμινισμό, για τη φύση, το ποτό, τα άλογα και τις γυναίκες, για τη σχέση της ζωής με τη γραφή, του Παλιού με το Νέο Κόσμο, του Θεού με το διάβολο, του γραψίματος με το χρόνο που περνά. Και ακόμα, για τον Ernest Hemingway, τον John Fante, τον Henry Miller.


 ______________________
Το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: