1.1.98

Τσαρλίν Σπρέτνακ • Οι χαμένες θεές της πρώιμης Ελλάδας

Συλλογή προελληνικών μύθων
Μετάφραση από την αγγλική (αμερικανική): Φώτης Τερζάκης
Εικονογράφηση: Patricia Reis
σσ. 98
ISBN: 960-537-004-2
Σειρά: Του Κόσμου τα Παραμύθια • (εκτός σειράς)

Οι Μεγάλες Θεές κυριαρχούσαν στη θρησκεία και τον πολιτισμό για χιλιάδες χρόνια, πολύ πριν καταγράψουν τους κλασικούς μύθους ο Όμηρος και ο Ησίοδος. Αλλά η αρχική, πλούσια προφορική παράδοση μυθοπλασίας «χάθηκε» όταν τα κύματα των Ινδοευρωπαίων εισβολέων εισήγαγαν την πατριαρχική κοινωνική τάξη και το δικό τους Θεό, τον Θεό του κεραυνού Δία.

Η Charlene Spretnak αναδημιουργεί τους πρώιμους αυτούς μύθους, προσπαθώντας συγχρόνως και φωτίζει τη σύγχρονη αναγέννηση της οικολογικής πνευματικότητας.

Ποιητική αποκάλυψη της προελληνικής μυθολογίας. —Los Angeles Times
Η Charlene Spretnak επέτυχε με εκπληκτικό τρόπο να διαγράψει τους ανόθευτους χαρακτήρες των Θεαινών της Παλαιάς Ευρώπης, όπως τις τιμούσαν και τις σέβονταν για χιλιετίες, πολύ πριν επιβληθούν τα Ινδοευρωπαϊκά στοιχεία και δημιουργηθεί η Ολύμπια μυθολογία. —Marija Gimbutas, συγγραφέας του βιβλίου Goddesses and Gods of Old Europe.
Μια συναρπαστική συλλογή μύθων […] τεκμηριωμένο κείμενο που διαβάζεται σαν ποίηση. —San Francisco Chronicle
Πραγματικά όμορφο βιβλίο. Η Charlene Spretnak θέτει νέα και ενδιαφέροντα ερωτήματα για τη δύναμη του μύθου. —Merlin Stone, συγγραφέας του βιβλίου Ancient Mirrors of Womanhood

Δεν υπάρχουν σχόλια: