22.1.18

Νίκος Τσιπόκας • Favelas • Αυτό το αόρατο χρώμα

Νίκος Τσιπόκας
Favelas
διηγήματα
σσ. 85, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
I S B N 978-960-537-244-6,
8,00 € + Φ Π Α
Απόπειρα, Αθήνα
Ιανουάριος 2018


Όλες αυτές οι ατέλειωτες βόλτες στον πλανήτη, αυτές οι γειτονιές, αυτές οι σκέψεις που γίναν ψίθυροι, αποτυπώματα στα σώματά μας, τατουάζ ,ιστορίες φίλων αλλά και τυχαίων, που δεν μιλήσαμε αλλά τους νιώσαμε, σε μια ουρά, σ’ ένα στενό με γκράφιτι, σ’ αυτές τις σύγχρονες φαβέλες πώς να περιγράψεις το αλλόκοτο, τη σημασία των αντικειμένων στις πιο κρίσιμες στιγμές; Κάποια λεμόνια που κύλησαν δίπλα σ’ ένα κορμί που καίγεται, σκηνές σινεμά, ένα αφηγηματικό installation με καταιγιστική δράση, είκοσι μία μικρού μήκους ταινίες, με μια γλώσσα άμεση που πυροβολάει, σε κάνει να θες να ρισκάρεις, να σταματήσεις να μετράς, να κατεβάζεις App, να προσπαθήσεις να της μιλήσεις τελικά…
Οι στιγμές αλλάζουν όταν βουτάμε μέσα τους.







Νίκος Τσιπόκας
Αυτό το αόρατο χρώμα
ποιήματα
σσ. 47, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
I S B N 978-960-537-243-9,
6,00 € + Φ Π Α
Απόπειρα, Αθήνα
Ιανουάριος 2018


Όταν ανοίγει αυτή η κλειστή κάψουλα των αισθητηρίων, τελικά αποκαλύπτονται όλα, όταν τα ακροδάκτυλα ανατινάζονται στα πληκτρολόγια αρκεί ένα άγγιγμα, ένα χάδι, για να νιώσεις, να θυμηθείς…
«Θα σ’ ανταλλάξω με πολύχρωμα κοχύλια
τυφλές νεράιδες θα αγαπήσω αν το θες».

Στίχοι, στίχοι, στίχοι, άλλοι μελοποιημένοι και άλλοι να ονειρεύονται συνέχεια την μουσική τους, ένας στροβιλισμός ερωτισμού, σε ένα trip αισθαντικότητας και λαγνείας… «Όνειρο είδα ότι γλιστρούσαμε στον πάγο μαζί»









__________________________________
O Νίκος Τσιπόκας γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Το 1997 εκδiδεται στην Αθήνα το βιβλίο του Αυτή η πανσέληνος κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια από την Απόπειρα. Ιδρυτικό μέλος των Anima, φωνή, στίχοι. Το 2000 κυκλοφορεί το C D Παράξενες μέρες από την Ano Kato Records.
Ασχολείται με τον κινηματογράφο, art installations, video art, σκηνικά θεάτρου, ντιζάιν, και έχει γράψει θεατρικά κείμενα, με συμμετοχές σε φεστιβάλ, εκθέσεις και biennale.

Δεν υπάρχουν σχόλια: