2.4.11

Comicdom con Athens 2011

Χρήστος Ξανθάκης | Ελευθεροτυπία,
Σάββατο 2 Απριλίου 2011 »»

Comicdom Con AthensΓια έκτη συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πύλες του το Comicdom Con Athens, το αφιερωμένο στην ένατη τέχνη φεστιβάλ, που συνδιοργανώνουν στις 8, 9 και 10 Απριλίου η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ενωση.
Με διεθνείς προσκεκλημένους, με Ελληνες καλλιτέχνες, με ομιλίες, με προβολές, με φανζίν, με πάσης φύσεως workshops, με κάθε είδους events, με διαγωνισμούς, με νέες κυκλοφορίες.
Με την έκθεση «Batman: Yesterday & Tomorrow», που έρχεται στα μέρη μας υπό την αιγίδα του Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί παρουσιάζονται οι προσεγγίσεις στον μύθο των Neal Adams, Bob Brown, Joe Giella και Bob Kane, συν σπάνιες σελίδες από Bat-Manga του Ιάπωνα Jiro Kuwata που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του εξήντα. Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Χατζηκυριάκος-Γκίκας, εγκαινιάζεται στις 8 Απριλίου και θα παραμείνει επισκέψιμη ώς τις 15 του μηνός.
Όσον αφορά τους διεθνείς καλεσμένους, σημειώστε τους David Prudhomme (βλέπε «Ρεμπέτικο, το Κακό Βοτάνι») που έρχεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, τον Chris Ware (βλέπε «Jimmy Corrigan: The spartest kid on earth»), τον Bruno Brindisi (βλέπε «Dylan Dog», καλεσμένος της «Jemma Press»), και την Sonia Leong (βλέπε «Manga Shakespeare: Romeo and Juliet») που έρχεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο. Μαζί τους και μια ομάδα πολιτικών γελοιογράφων, δημιουργών κόμικς και καλλιτεχνών κινουμένων από την Κούβα, που καταφτάνουν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Charles Μ. Schulz Museum.
Η είσοδος στην Ελληνοαμερικανική Ένωσή (Μασσαλίας 22) είναι δωρεάν και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στα τηλέφωνα 210-3680052 και 210-3680047.

Δεν υπάρχουν σχόλια: