10.9.24

Παρασκευή Ν. Βερώνη • Ρότα αγάπης

σσ. 163, σχήμα 15,5 × 23,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
I S B N 978-960-537-350-4,
Απόπειρα, Σεπτέμβριος 2024
Λ.Τ. 16,00 € (+ Φ Π Α

Σ’ αυτό το αφιερωμένο στην Αγάπη βιβλίο-υφάδι, η Παρασκευή (Βούλα) Ν. Βερώνη εξακολουθεί να κινείται στον κυκλαδίτικο χώρο και συγκεκριμένα στη Μύκονο, τη γενέτειρά της και στη γειτονική Νάξο. Με τα νήματα-στίχους της υφαίνει περιγραφές των ευφρόσυνων κι ενίοτε επώδυνων φάσεων και εκφάνσεων της αγάπης, διανθίζοντάς τες με εικόνες που αντλούνται απ’ το φυσικό και αρχιτεκτονικό κάλλος των δύο νησιών, το θεϊκό-θρησκευτικό-μυθολογικό στοιχείο και τη ζεστή ανθρώπινη παρουσία και την αποτύπωσή της στη ροή του χρόνου.

Η Βούλα Ν. Βερώνη γεννήθηκε στον Πειραιά και κατάγεται απ’ τη Μύκονο, όπου και μεγάλωσε. Έχει τρεις γιους, εργάζεται ως καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας και είναι μέλος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου. Η αγάπη της για τη γραφή, έμμετρη και μη, σε συνάρτηση με την αγάπη της για τον κυκλαδίτικο χώρο, τη γλώσσα, τη λαογραφία και την παράδοση, συνετέλεσαν στην έκδοση των βιβλίων της Μνήμη ασμυριγλένια κι αντάρα του Τσικνιά (2020) και Φιλί μεταλαβιά (2022) από τις Εκδόσεις Τάλως Φ.

Τα σχέδια που κοσμούν την έκδοση είναι της ιδίας, καθώς αφορούν σε εικόνες-εναύσματα που έχουν άμεση συναισθηματική και νοηματική σχέση με τα γραφόμενά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: