17.5.19

Μάνθος Γιουρτζόγλου • Ντελίριο

Δώδεκα ιστορίες αγάπης
σσ. 174, έκδοση χαρτόδετη, σχήμα 13 × 20,5 εκ.
Εικόνα εξωφύλλου Ναταλία Μαντά, από τη σειρά Αισθητικός ιός
Φωτ. του συγγραφέα Λαμπρινή Παγκράτη
Σχεδίαση εξωφύλλου Δημήτρης Κολέτσης
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2019
I S B N: 978-960-537-269-9
Λ.Τ. 12 € (+ Φ Π Α)


Η πόλη άρχισε σιγά σιγά να ξυπνά κι εμείς ήταν η ώρα μας να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια. Είχαμε πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε εξάλλου. «Μου φαίνεται ότι ήξερες από την αρχή πού πάμε» της λέω ανταποδίδοντας το χαμόγελο κι ενώ άρχισαν κιόλας στο μυαλό μου να χορεύουν εικόνες ιδρωμένες και υγρές πάνω σε λευκά σεντόνια. Το τι συνέβαινε βέβαια μέσα από το παντελόνι μου περιττό να το αναφέρω. Την ίδια ώρα, η Νεφέλη ξεκλείδωνε απαλά την εξώπορτα της πολυκατοικίας που έμενε. Είπαμε, καμιά φορά η ζωή είναι και όμορφη. Την ακολούθησα, έκλεισα την πόρτα πίσω μου και ξεκινώντας να πετάμε από πάνω μας τα πρώτα ρούχα, πήραμε το ασανσέρ για τον τρίτο.

Δώδεκα ιστορίες αγάπης, χωρίς αναισθητικό. Σκληρές μα και τρυφερές. Σαν καθημερινές μάχες με τον εαυτό μας. Δώδεκα ιστορίες μοιρασμένες μεταξύ του ήλιου των κυκλαδίτικων νησιών και των δύσκολων χειμώνων των μεγαλουπόλεων. Δώδεκα ιστορίες απωθημένων, απώλειας, ανεκπλήρωτων πόθων, παραίσθησης, ειρωνείας, αυτοτιμωρίας και εκδίκησης. Με μουσική υπόκρουση από τζαζ στάνταρ για ατμόσφαιρα και φόντο τοπία σε απόχρωση σέπια.

(Κείμενα από το οπισθόφυλλο της έκδοσης.)
Ο Μάνθος Γιουρτζόγλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και κατοικεί στο Πέραμα. Έχει εκδώσει στο παρελθόν, εκτός εμπορίου, τέσσερις ποιητικές συλλογές, ενώ το 2016 εκδόθηκε από την Απόπειρα η πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τίτλο Πρόστυχοι, εκστατικοί, ειλικρινά θλιμμένοι. Διατηρεί ραδιοφωνική εκπομπή στην ERT Open 106,7 αφιερωμένη στην Ελληνική Τζαζ σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: