30.9.13

Το Γαμ. στο Θησείον

Το Γαμ. στο

Η συλλογή διηγημάτων Γαμ. της Κατερίνας Έσσλιν μεταφέρεται στο θέατρο από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο – σε μια παράσταση για τον σεβασμό στην ιστορία τού άλλου.

Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7, 210/3255444
Πρεμιέρα: Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ.
Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 9, Σάββατο στις 7, Κυριακή στις 9.30.
Διάρκεια 85΄. Γενική είσοδος 12 ευρώ.
Για 12 παραστάσεις – έως 16 Οκτωβρίου.

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bios, στα πλαίσια του Bob Theater Festival (όπου ανέβηκε ως work in progress), το Γαμ. φοράει τα καλά του, πανέτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του στο Θέατρο Θησείον, τον Οκτώβριο.

Γαμ. Το βιβλίο που ο Αχιλλέας Κυριακίδης χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως επικίνδυνο», με κείμενα που «μοιάζουν μονοκατοικίες, αλλά είναι τριώροφα» (όπως επισήμανε ο Γιάννης Μπασκόζος στο Βήμα), αφού διαβάστηκε «αγκαλιά με αυτό που δεν είναι ή δεν θα είναι ποτέ πια, ενώ επρόκειτο να είναι για πάντα» (κατά την Τιτίκα Δημητρούλια στην Καθημερινή), μετατρέπεται τώρα από «απλό» (βιβλίο) σε pop-up: δίνοντας επί σκηνής φωνή στις ξεκαρδιστικά πικρές, άλλοτε τρυφερές, άλλοτε ωμές, και σχεδόν πάντα σουρεαλιστικά αληθινές ιστορίες του.
Αν συχνά νιώθεις ότι είσαι ο δίπλα σου ή αν ο δίπλα σου είσαι εσύ, τα 12 αυτοτελή «μυθιστορήματα του ενός λεπτού» (που επιλέχθηκαν από το Γαμ. για να γίνουν θέατρο) είναι για σένα. Επιβιβάσου χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο σε ένα ρόλλερ-κόστερ εναλλαγής συναισθημάτων, ταξιδεύοντας από ιστόρια σε ιστορία με την ταχύτητα που τραβάς ένα τσιρότο.
Γαμ. Η παράσταση που συμφιλιώνει τη ζάχαρη με το ξινό του λεμονιού και που υπόσχεται να σε πυροβολήσει αδίστακτα (μ’ ένα νεροπίστολο).
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Αττώνης, Ναταλία Καλημερατζή, Αγγελική Μαχαίρα, Ιωάννα Μπακαλάκου, Ιωάννα Νασιοπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη, Φάνης Παυλόπουλος, Γιώργος Στάμος, Υβόννη Τζάθα, Στέλιος Ψαρουδάκης.
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρίζα Παγκάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου
Υπεύθυνος παραγωγής και επικοινωνίας: Μανώλης Αντωνίου

__________
www.lykofos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: