27.4.12

35. Γιορτή Βιβλίου • Πεδίον Άρεως

Από Παρασκευή 4 Μαΐου έως Κυριακή 20 Μαΐου 2012,
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα–Πέμπτη: 6 μ.μ.–10 μ.μ.
Παρασκευή και Σάββατο: 6 μ.μ.–10 μ.μ.
Κυριακή: 11 π.μ.–10 μ.μ.

Η Απόπειρα θα είναι στο περίπτερο 88.

35. Γιορτή Βιβλίου

Το Δελτίο τύπου τού Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ)

Φέτος η Γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο χώρο με τον οποίο το Βιβλίο έχει συνδεθεί περισσότερο, το Πεδίον του Άρεως. Η 35. Γιορτή Βιβλίου (4–20 Μαΐου 2012), η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ., θα συνδιοργανωθεί από το σύλλογό μας και την Περιφέρεια Αττικής (στην οποία υπάγεται το Πεδίον του Άρεως), με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κτλ.).

Σκοπός μας είναι να αναβαθμίσουμε από κάθε άποψη τη Γιορτή Βιβλίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Γι’ αυτό το λόγο, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε στην 34. Γιορτή Βιβλίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική γιατί, ακόμη και μετά τη λήξη της έκθεσης, συνέχισαν να φέρνουν βιβλία στα γραφεία του συλλόγου μας, αποδεικνύοντας ότι το κοινό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία, στα μέσα Ιουνίου, στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Φέτος, στην 35. Γιορτή Βιβλίου, θα συγκεντρώσουμε βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και θα ενισχύσουμε τις βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Σ Ε Β Α: Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα,
Τηλ. 210/3830029, 3303268· Fax 210/3823222
E-mail: info@seva.gr .

1 σχόλιο:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Η Παπαρήγα σε ποιό περίπτερο θα είναι?? (δεν μιλάει εκείνη τη μέρα στο Πεδίο του Άρεως?)