14.12.10

Συνέντευξη Κώστα Αρκουδέα στο akamas

Κώστας ΑρκουδέαςΜε αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο Τα σιγκλάκια από τις εκδόσεις Απόπειρα ο συγγραφέας Κώστας Αρκουδέας απαντά σε κάποιες ερωτήσεις μου. Τον ευχαριστώ πολύ και του εύχομαι καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο.

Πώς δημιουργήθηκε ο τίτλος του βιβλίου και τι θέλει να υποδηλώσει;

«Τα σιγκλάκια» υποκαθιστούν τη λέξη «ανθολογία». Μια και πρόκειται για όρο που χρησιμοποιείται κυρίως στη μουσική από τα ροκ συγκροτήματα, υποδηλώνει μια διάθεση περιπετειώδη, ανατρεπτική σε αρκετές περιπτώσεις, που έρχεται να αμφισβητήσει πράγματα που θεωρούνται παραδεδεγμένα και να προβάλει μια νέα οπτική μέσα από την πλάγια ματιά του συγγραφέα.

Διαβάζουμε διηγήματα από το ξεκίνημά σου ως τις μέρες μας. Τι επιδιώκεις με την επιλογή αυτή;

«Τα σιγκλάκια» δεν είναι ακριβώς διηγήματα. Είναι μικρά σε έκταση αυτοτελή κείμενα που δίνουν το στίγμα μιας περιπλάνησης που ξεκίνησε από το 1986 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με την επιλογή αυτή επεδίωξα να αποτυπώσω το κλίμα μιας εποχής που ενώ ξεκίνησε ανάλαφρα και φωτεινά, άρχισε σταδιακά να χάνει το χρώμα της, για να φτάσει στο σημερινό σκοτάδι. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Ελλάδα πριν από το Δ.Ν.Τ.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο akamas: just another music blog τού Γιάννη Ρουσιά. (»»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: