24.11.10

Λίνα Τουρκογιώργη • Υποθετικά, τέλεια όλα

Λίνα Τουρκογιώργη • Υποθετικά, τέλεια όλα

μυθιστόρημα

σσ. 202,
σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
Απόπειρα,
Νοέμβριος 2010

I S B N 978-960537-129-6

Πρέπει να πουληθεί. Πρέπει να αποκαλυφθεί στον ίδιο της τον εαυτό. Μα ούτε και γι’ αυτό είναι ικανή. Ούτε και αυτό το μπορεί. Ούτε να αγαπηθεί, ούτε να αγαπήσει, ούτε να κερδίσει με όποιο τίμημα. Το σημαντικότερο, δεν μπορεί την αλήθεια. Δεν μπορεί να δει το άλλο της σκοτεινό πρόσωπο. Άρα κάτι πρέπει να σκοτώσει. Να σκοτώσει αυτόν και ό,τι αυτός αντιπροσωπεύει, για να μην μπει στον πειρασμό, να σκοτώσει τον μικρό ανήμπορο εαυτό της. Να σκοτώσει και την αγάπη ακόμα. Να σκοτώσει και τον έρωτα.

Κείμενο από το οπισθόφυλλο
Το σπίτι είχε τη μυρωδιά του καπνού που κάπνιζε. Το κρεβάτι άψογα στρωμένο. Μια φωτογραφία μας στην παραλία, ημίγυμνοι. Φαινόμασταν τόσο ερωτευμένοι και χαρούμενοι. Έξω από τα παράθυρα η φύση οργίαζε. Τα φως πέρναγε από τις κουρτίνες και συναντούσε τους τοίχους, τα βάζα, τα λουλούδια, τους πίνακες… τα πρόσωπα μέσα στους πίνακες. Ο καφές έτοιμος. Ακόμα και το φαγητό μύριζε θεσπέσια. Γιατί ήρθα; Για να χαλάσω όλη αυτή την αρμονία;

__________________________

Λίνα Τουρκογιώργη Η Λίνα Τουρκογιώργη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών και εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Παράλληλα στη δεκαετία του 90, σε συνεργασία με τον σύζυγό της μουσικό Αντώνη Τουρκογιώργη, ηχογραφεί και κυκλοφορεί δυο προσωπικούς της δίσκους με στίχους δικούς της. Το Υποθετικά, τέλεια όλα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

2 σχόλια:

Azima είπε...

"Υποθετικά τέλεια όλα" Μπράβο στην Λίνα Τουρκογιώργη!

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό βιβλίο, για ντεμπούτο!