2.2.09

Οι Σωματογραφίες/Bodygraphic τού Κώστα Ευαγγελάτου στον Ιανό

ianos1 ianos2
Μάριος Καζάς, Ιωάννα Καρατζαφέρη, Κώστας Ευαγγελάτος Ο Πρέσβης και λογοτέχνης Γιώργος Βέης με τον Κώστα Ευαγγελάτο
Έγινε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων της καλλιτεχνικής και λογοτεχνικής ζωής,φιλοτέχνων και φίλων στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24 στην Αθήνα η παρουσίαση του εικαστικού Ημερολογίου 2009, Σωματογραφίες/Bodygraphic , με έργα του διακεκριμένου ζωγράφου, λογοτέχνη, περφόρμερ και θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.
Το πολυτελές Ημερολόγιο που εκδόθηκε απο την Artline and Genesis, περιλαμβάνει τις γνωστές  Σωματογραφίες του καλλιτέχνη, οι οποίες έχουν εκτεθεί σε πολλές πόλεις του εξωτερικού με διεθνή απήχηση, από τις πρώτες τους εκθέσεις στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παν/μιο The New School μέχρι σήμερα.
Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει επίσης ένα κείμενο του καλλιτέχνη [ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά]. Οι φωτογραφίες της έκδοσης έχουν γίνει από τον Γιάννη Κάνελλόπουλο, τον Απόστολο Καρμίρη, τον Σωτήρη Κυπραίο και την εκδότρια Ελένη Ρακιντζή, που είχε και τη γενική επιμέλεια της έκδοσης.
Γιά τον δημιουργό μίλησαν αρχικά ο Βασίλης Χατζηιακώβου του Ιανού, ο δημοσιογράφος [εφημ.Εθνος] Γιάννης Φλέσσας , η συγγραφέας Ιωάννα Καρατζαφέρη, η οποία προσέγγισε και ανέλυσε ανά μήνα τα έργα του Ημερολογίου με την γνωστή ευαισθησία της, καθώς και φιλότεχνοι, οι οποίοι επεσήμαναν την εμμονή του Ευαγγελάτου στην ποιητική ομορφιά του γυμνού Σώματος. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τον ταλαντούχο νέο πιανίστα Μάριο Καζά, ο οποίος ερμήνευσε αισθαντικά έργα του Ερίκ Σατί και του Μάξ Ρέγκερ, ενώ ο Κώστας Ευαγγελάτος απήγγειλε ποιήματα του με αναφορές στο ΣΩΜΑ από την συγκεντρωτική ποιητική συλλογή του Αλέα προσομοίων, εκδόσεις Απόπειρα.


Η εκδήλωση γιά τις ανατομικές και ερωτικές Σωματογραφίες εντυπωσίασε όλους γιά την ποιοτική της ατμόσφαιρα. Ανάμεσα στους παρόντες οι: Γιώργος Βέης, Στέλιος Λυδάκης, Λίτσα Λεμπέση, Γιώργος Χρονάς, Βασίλης Λούκας, Αργύρης Βουρνάς, Αντώνης Σαμιωτάκης ,Ηλίας Τουμασάτος, Θάλεια Προκοπίου, Αννίτα Πατσουράκη, Γιώργος Μαρινάκης, οι εκδότες Σαράντης Κορωνάκος και Λεωνίδας Καραγκούνης, Νάντια Νανοπούλου, Άννα Πετροπούλου,, Νάνα Στεργιοπούλου, Νίκος Καλαμπάκας, Ελένη Ντίνια-Μπούνταλη, Θεοδόσης Καραγεώργος, Κώστας Νοταράς, Νίκος Μπαβέλας, Βαγγέλης Σίμος, Ζωζώ Λιδωρίκη, Παναγής Μπενετάτος, Καίτη Τουλιάτου, Ισμήνη Βογιατζόγλου, Ιωάννα Σκληρού, Φιόνα Μουζακίτη, Βαρβάρα Πεφάνη, Βίκυ Πρωτογεράκη, Μίρκα και Μάριος Κακαδέλης, Αγγελική Δεσσαλέρμου, Μελίτα Αδάμ, Μάθιου και Σήλα Τζενέτ, εκπρόσωποι επτανησιακών, επιστημονικών και λογοτεχνικών συλλόγων κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: