25.5.11

Ανθοφίλη Τελωνιάτη • Τα φίλινγκς

ποίηση

Ανθοφίλη Τελωνιάτη • Τα φίλινγκς σσ. 46,
σχήμα 13 × 20,5 εκ., έκδοση χαρτόδετη,
I S B N 978-960-537-136-4

Το κενόδοξο μάτι της γοητείας.
Ο μάταιος φόβος του θανάτου.
Η φωνή του νεκρού ποιητή, που φωνάζει ατάραχη…
Τη νύχτα που τα δέντρα μετακινούνται…
Ένα απ’ τα πολλά μου χέρια ζωγραφίζει ιδεογράμματα και ο φόβος πλαγιάζει τελευταίος, μαζί με την ελπίδα.

Η Ανθοφίλη Τελωνιάτη δεν είναι ποιήτρια, είναι αυτόχθων στην ιστορία της. Γράφει… συναισθήματα!Κάθε λέξη που χρησιμοποιεί έχει λόγο ύπαρξης.

Λέξεις που φτάνουν σε απόλυτη κατάληξη, δίνοντας χώρο στις επόμενες να εξελιχθούν σε ποιητικό λόγο γλωσσικά μαγικό, σε διάχυτη έμπνευση που δεν έχει λόγο ύπαρξης… Κανένα λόγο ύπαρξης, όπως η ποίηση.

Δεν χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να εντυπωσιάσει ή να σαγηνεύσει. Δεν της είναι αυτό αρκετό. Στα ποιήματά της ερμηνεύει χρησμούς σμιλεύοντας έννοιες.

Κάποια σύννεφα παίζουν με τη θερμοκρασία της στιγμής που ταλαντεύεται ανάμεσα στο είναι και το μη είναι.
Φευγαλέα η ανάγκη φυτρώνει στη σκέψη, αναδύεται σε ιδέα και φτεροκοπά στο παρόν.

__________________
AnthofΗ Ανθοφίλη Τελωνιάτη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1969 στην Ερεσό τής Λέσβου από αγροτική οικογένεια με αναπτυγμένο αίσθημα πολιτικής συνείδησης και με αγωνιστική δράση. Στην Ερεσό μεγάλωσε και εκεί πάντα επιστρέφει. Αποφοίτησε από το Α΄ Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Αυτοεξορίστηκε από τον «Παράδεισο» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να μορφωθεί με εμπειρίες της ίδιας της ζωής. Ενώ έχει φυσική κλίση προς τους αριθμούς, από παιδί έγραφε σε ποιητικό λόγο. Από τα 23 της, μητέρα ήδη δύο παιδιών, χρησιμοποιούσε το γράψιμο ως αυτοθεραπεία, και παράλληλα ασχολήθηκε με την παραδοσιακή πολεμική τέχνη του Κουνγκ Φου. Εργάστηκε αρκετά χρόνια ως σερβιτόρα στην οικογενειακή της επιχείρηση και τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως επόπτρια σεμιναρίων στη βιωματική εκπαίδευση Προπόνηση Ζωής. Αυτή είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει, με σκοπό να απαλύνει τη ματαιότητα της ύπαρξης που από παιδί τη βασάνιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: