10.6.19

Μιχάλης Αλμπάτης • Κάρτα ελεύθερης πρόσβασης

Νουβέλα
σσ
. 66, σχήμα 130 × 205 χιλ., έκδοση χαρτόδετη,
I S B N 978-960-537-270-5,
Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2019
Λ.Τ. 7,00 € ( + Φ Π Α)

Ένας ελάσσων συγγραφέας ερωτικής λογοτεχνίας καλείται από μια μυστηριώδη οργάνωση να παραλάβει ένα βραβείο για το «τολμηρό, πρωτοποριακό και ρηξικέλευθο έργο του». Όταν διαπιστώνει ότι το βραβείο είναι μία κάρτα η οποία υπνωτίζει υποτίθεται κάθε θηλυκό, μετατρέποντάς το σε πειθήνιο υπηρέτη των ερωτικών επιθυμιών του, θεωρεί πως έπεσε θύμα μιας κακόγουστης φάρσας, όμως σύντομα ανακαλύπτει πως οι δυνάμεις της καρτούλας είναι πραγματικές και μπλέκει σε μια σειρά από περιπέτειες και δοκιμασίες, γιατί ενώ μπαίνει στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει την πρωτόφαντη ισχύ που του δόθηκε ταυτόχρονα ταλανίζεται από ηθικά και συνειδησιακά διλήμματα που τον αποτρέπουν.

Ο πόλεμος των δύο φύλων, η τυραννία του σεξουαλικού ενστίκτου, η επιθυμία επιβολής και ισχύος, το σαράκι της εκδίκησης, ο γρίφος της ομορφιάς και ο πόθος του ανθρώπου να υπερβεί την ζωικότητά του, είναι ζητήματα που αναμοχλεύονται μέσα στην τρικυμισμένη ψυχή του ήρωα που κατακλύζεται από δέος όταν αντιλαμβάνεται την ιδιάζουσα θέση στην οποία έχει βρεθεί.
Γύρω ο κόσμος συνέχιζε αδιατάρακτα τη συνήθη, ανόητη, ιλιγγιώδη τροχιά του, όμως εγώ έστεκα έξω απ’ αυτόν, σε μια ολόδική μου διάσταση, κρατώντας στα χέρια μου, συμπυκνωμένη στη μορφή μιας τυπικής πιστωτικής κάρτας, μια δύναμη φοβερή, ικανή να μεταβάλει την πορεία και τον ρυθμό της ανθρώπινης ιστορίας.
Ήταν αλήθεια! Η καρτούλα αυτή μπορούσε να μαγνητίσει τον πόθο κάθε γυναικείου πλάσματος σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, κι εγώ ήμουνα ο μόνος κάτοχός της, ο μοναδικός φορέας αυτής της ανεπανάληπτης εξουσίας, ο πρώτος στον οποίο δόθηκε το προνόμιο την εκπληκτική αυτή δύναμη να χρησιμοποιήσει. Κάθε γυναίκα, οποιασδήποτε ηλικίας, φυλής, οικονομικής κατάστασης, ανεξαρτήτως ευφυΐας, εμφάνισης, προτιμήσεων, γούστου, ήταν πια έρμαιο των ορέξεών μου, πειθήνιος υπηρέτης της λαγνείας μου, σκλάβος των επιθυμιών μου! Μπορούσα να έχω όποια ήθελα, όποτε την ήθελα, με όποιον τρόπο την ήθελα· μπορούσα να τις γαμήσω όλες, όλες…

Ο Μιχάλης Αλμπάτης γεννήθηκε το 1973 στο Ζαρό, στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Από τα δεκαοχτώ του ζει στο Ηράκλειο, όπου, κατά τη νεότητά του, διέπρεψε στους κύκλους των οδοιπόρων της απώλειας και της αριστοκρατίας των αφανών. Το 2018 δημοσίευσε την πρώτη του νουβέλα Ο κώλος της Άννας (Απόπειρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: