23.10.17

Κική Μαυρίδου • Εξάρτηση

Συνταξιδεύει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος
ποίηση
σσ. 102, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
I S B N: 978-960-537-237-8,
Απόπειρα, Οκτώβριος 2017
10,00 € + Φ Π Α



Η Κική Μαυρίδου, η ποιήτρια που έκανε αίσθηση με το λιτό, άμεσο και ουσιαστικό της λόγο στην πρώτη της ποιητική συλλογή Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο, επιστρέφει 7 χρόνια μετά με δυνατότερα αποτυπωμένα συναισθήματα στην Απόπειρα.
Η καταγραφή των έντονων βιωμάτων της σε μορφή σύγχρονου ποιητικού λόγου δεν ωραιοποιεί τίποτα αφού δεν φοβάται να εκτεθεί.
Ο πόνος, η χαρά, η ελπίδα, η απογοήτευση, η αναμονή, η άρνηση δεν είναι για την Κική Μαυρίδου διαπραγματεύσιμα συναισθήματα. Είναι τα δεδομένα της ζωής. Αυτό που προσελκύει τους αναγνώστες των ποιημάτων της είναι η απόλυτη ταύτιση.
Όπως λέει η ίδια στην εισαγωγή του βιβλίου :
«Αυτός ο γραπτός λόγος δεν είναι τίποτα άλλο από τις μοναχικές κραυγές του φόβου, του πόνου και της αγωνίας σ’ ένα παιχνίδι προαναγγελθέντος αποτελέσματος…»

  • Η πρώτη ποιητική συλλογή της Κικής Μαυρίδου Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο, εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και εξαντλήθηκε στους πρώτους έξι μήνες της κυκλοφορίας της.
  • Τρεις μήνες παρέμεινε στα 10 πρώτα των ευπώλητων του περιοδικού Διαβάζω.
  • Το ποίημα της συλλογής «μνήμη» μελοποιήθηκε από την Κύπρια μουσικοσυνθέτρια Μαρία Πανοσιάν, γνωρίζοντας ιδιαίτερη επιτυχία.
  • Πολλά αφιερώματα έχουν γίνει στη συλλογή μεταξύ αυτών και του Σταμάτη Κραουνάκη και του Γιάννη Μποσταντζόγλου σε ραδιοφωνικές τους εκπομπές.
  • Το 2010 ο Γιάννης Κακλέας ενέταξε στην παράστασή του στην Επίδαυρο το ποίημα «Θα γράφω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: