1.3.12

Δήμητρα Λαμπροπούλου • Κυνηγώντας τον κλέφτη

Κυνηγώντας τον κλέφτη/Sur les pas du voleur
νουβέλα παιδική/εφηβική δίγλωσση (ελληνικά/γαλλικά)
σσ. 113, σχήμα 13 × 20,5 εκ., έκδοση χαρτόδετη,
I S B N 978-960-537-145-6
Απόπειρα, Φεβρουάριος 2012

ή ύ  ώ  έ
Σκοπός της σειράς των δίγλωσσων παραμυθιών είναι η εξάσκηση της γλώσσας μέσα από ευχάριστες παιδικές ιστορίες που περνάνε θετικά μηνύματα και οξύνουν την αντίληψη, την ευστροφία και την εξυπνάδα των παιδιών. Τα παρακινεί να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συμμετέχουν σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους, να αγαπούν τα ζώα, να σέβονται το περιβάλλον και να προστατεύουν τη φύση συνειδητοποιώντας πως είναι και αυτά ένα κομμάτι της.
____________________________________
Όλα τα παιδιά χαίρονται τις διακοπές και περιμένουν με ανυπομονησία να έρθει η μέρα που θα αφήσουν πίσω τη ρουτίνα της καθημερινότητας για να ξεχαστούν στον όμορφο κόσμο της φύσης… μακριά από την πολύβουη πολιτεία. Αλλά τι συμβαίνει όταν ξαφνικά κάποιος κλέφτης θέλει να χαλάσει αυτές τις όμορφες μέρες; Πώς σώζεται η ξεγνοιασιά και η μαγεία του καλοκαιριού ύστερα από μια επικίνδυνη περιπέτεια; Είναι το θέμα αυτής της ιστορίας που ζουν δυο χαρισματικά παιδιά 13 και 14 ετών με τον υπέροχο σκύλο τους.
______________
Η Δήμητρα Λαμπροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και στο Παρίσι, και δίδαξε 25 χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών. Αφοσιωμένη πάντα στην εκπαιδευτική της προσπάθεια, πλησιάζει τα παιδιά με μια έμφυτη ευαισθησία, κατανόηση και αγάπη. Η προσφορά της υπερβαίνει τις τυπικές γνώσεις και τα στενά πλαίσια της διδασκαλίας τού αντικειμένου της. Αντλώντας από τη δική της εμπειρία, γνωρίζει στα παιδιά τις αληθινές αξίες και τα βοηθάει, φέρνοντάς τα πιο κοντά στην εξερεύνηση του εσωτερικού τους κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: